cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 15 december 2013

Stoofschotel Vietnam style

Bij Vietnamees eten denken velen vooral aan loempia's, maar de Vietnamese keuken heeft veel meer te bieden. Zoals bijvoorbeeld deze stoofschotel met rundvlees en rettich, die het beste tot haar recht komt als je haar een dag van te voren bereidt.

Ingrediënten

500 g magere runderlappen
300 g rettich
1 wortel (ca. 125 g)
1 tomaat
1 rode ui
1 stengel sereh
2 teentjes knoflook
½ Mdme Jeanette
1 el bruine basterdsuiker
1 el donkere sojasaus
1 anijsster
1 stuk kaneel
1 tl vijfkruidenpoeder
zout
3 el olie

Bereiding

Snijd het rundvlees in blokjes, hak de ui, knoflook en peper fijn, snijd de sereh in 3 of 4 stukken. Schep het vlees om met de ui, peper, knoflook, anijsster, vijfkruidenpoeder, suiker en sojasaus, laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast. 
Snijd de tomaat, rettich en de wortel in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de tomaat, sereh en de kaneel toe en blus af met 300 ml water. Breng afgedekt aan de kook, laat 90 minuten stoven. Roer af en toe en voeg indien nodig water toe. Voeg na 90 minuten de groenten toe, schep om met het vlees en laat nog 30 minuten stoven. Breng op smaak met zout.

Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten