Ingrediënten
500 g magere runderlappen
300 g rettich
1 wortel (ca. 125 g)
1 tomaat
1 rode ui
1 stengel sereh
2 teentjes knoflook
½ Mdme Jeanette
1 el bruine basterdsuiker
1 el donkere sojasaus
1 anijsster
1 stuk kaneel
1 tl vijfkruidenpoeder
zout
3 el olie
Bereiding
Snijd het rundvlees in blokjes, hak de ui, knoflook en peper fijn, snijd de sereh in 3 of 4 stukken. Schep het vlees om met de ui, peper, knoflook, anijsster, vijfkruidenpoeder, suiker en sojasaus, laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Snijd de tomaat, rettich en de wortel in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de tomaat, sereh en de kaneel toe en blus af met 300 ml water. Breng afgedekt aan de kook, laat 90 minuten stoven. Roer af en toe en voeg indien nodig water toe. Voeg na 90 minuten de groenten toe, schep om met het vlees en laat nog 30 minuten stoven. Breng op smaak met zout.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten