Ingrediënten
200 g kipfilet
1 kweepeer
300 g pompoen
100 g prei
1 ui
2 teentjes knoflook
flink stuk chilipeper
stuk verse gember van 1 cm
2 el 7-kruidenmix
5 takjes verse koriander
3 el olijfolie
zout
Bereiding
Snijd de kip in blokjes. Schil de pompoen en de kweerpeer, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes, snijd de prei in dunne ringen. Hak de koriander, ui, knoflook, chilipeper en gember fijn.
Verhit de olijfolie in een zware pan of in een tajine op laag vuur, fruit de ui, peper, gember, knoflook en 7-kruidenmix gedurende 5 minuten. Draai het vuur iets hoger en bak de kip rondom bruin, doe dan de prei erbij. Laat 5 minuten bakken, doe dan de pompoen, de kweepeer en 250 ml water erbij, laat afgedekt op laag vuur 30 minuten stoven, roer af en toe. Roer de koriander erdoor en breng op smaak met zout.
Serveer met rijst of vers brood.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten