cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 8 december 2013

Cookies met chilipepers, cashewnoten en chocolade

Cookies met chili? Is dat lekker? Ja!  En als je mij niet gelooft, dan probeer je toch gewoon dit recept? Ik heb een milde chilipeper gebruikt, dus het valt best mee. Eigenlijk zit het een beetje tussen zoet en hartig in, ze kunnen dus bij de thee maar ook bij de borrel. Chocolade druppels kun je in sommige kookwinkels of in webshops kopen.

Ingrediënten

1 rode Spaanse peper
50 g gezouten cashewnoten
50 g melkchocola
60 g boter
50 g witte basterdsuiker
10 g vanillesuiker
1 ei
100 g bloem
1 tl bakpoeder
50 g chocolade druppels

Bereiding

Hak de cashewnoten en de melkchocola. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en hak de peper heel fijn.
Klop de boter met beide suikers tot de suiker opgelost is, voeg dan het ei toe. Meng goed, voeg dan de bloem en het bakpoeder toe. Roer tot je een glad beslag hebt. Spatel dan de peper, cashewnoten en chocolade druppels door het beslag. 
Verdeel het beslag met 2 eetlepels in porties op een met bakpapier bekleed bakblik, druk de koekjes een beetje plat. Bak ze 12 tot 15 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).

Voor 16 stuks


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen