Ingrediënten
400 g kalkoenfilet
250 g basmatirijst
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el zevenkruidenpoeder
2 el zuurbessen
50 g amandelen
500 ml kipbouillon
zout
zwarte peper
6 el olijfolie
Bereiding
Begin met de vulling. Hak de ui en de knoflook fijn, hak de amandelen grof. Spoel de zuurbessen grondig af. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui, knoflook en het zevenkruidenpoeder. Voeg na 5 minuten de rijst toe, schep om met de olie, blus dan af met de bouillon. Kook de rijst op laag vuur, roer na 5 minuten de zuurbessen erdoor. Laat de rijst gaar koken, breng op smaak met zout en peper en voeg de amandelen toe.
Maak een diepe snee in de lengte van het kalkoenfilet, zodat je het open kunt klappen. Let op dat je het niet helemaal doorsnijdt. Bestrooi het vlees met peper en verdeel ongeveer 5 eetlepels van de vulling op het onderste derde deel van het vlees, laat de randen vrij. Sla de zijkanten in zodat de vulling blijft zitten, rol de rollade op. Snijd een flink stuk keukentouw af en bind de rollade op. Vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie, leg de rollade erin, giet de overige olie over de rollade. Dek de vorm losjes af met aluminiumfolie, braad de rollade 45 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven. Verwijder de folie en giet het braadvocht over de rollade, bak onafgedekt nog 15 minuten tot de bovenkant bruin is. Warm de rijst op.
Haal het vlees uit de oven en laat 5 minuten rusten. Verwijder dan het keukentouw en snijd de rollade in plakken.
Doe de rijst op een schaal en leg de plakken rollade erop.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten