Ingrediënten
150 g bruine linzen
2 rode paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
een stukje chilipeper
1 el paprikapoeder
1 el oregano
½ bos verse peterselie
300 ml groentebouillon
zout
5 el rode wijnazijn
3 el olijfolie
Bereiding
Hak de ui, knoflook, chilipeper en peterselie fijn, snijd de paprika in blokjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan op laag vuur en bak de ui, knoflook, chilipeper en paprikapoeder 5 minuten. Doe de linzen erbij en schep ze om tot ze met olie bedekt zijn. Voeg nu de azijn, groentebouillon en oregano toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 20 minuten koken, roer af en toe, voeg indien nodig extra water toe. Roer de paprika door de linzen en laat nog eens 15 minuten koken. Controleer of de linzen gaar zijn, roer de peterselie door de groenten en breng op smaak met zout.
Lekker met stokbrood of gekookte aardappels.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten