Ingrediënten
2 kippenbouten
25 g pancetta
1 ui
2 teentjes knoflook
1 laurierblad
2 tomaten
1 courgette (300 g)
flinke scheut witte wijnazijn
kipbouillon (instant)
3 el olijfolie
Bereiding
Snijd de pancetta in blokjes, snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaten en de courgette in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op matig vuur, bak hierin de ui, knoflook en pancetta tot de ui glazig is. Voeg de kip toe, bak aan beide kanten bruin. Blus af met een flinke scheut witte wijnazijn, laat die verdampen. Doe nu de tomaten, peper, zout, kipbouillon en het laurierblad bij de kip. Voeg zo veel water toe dat de kip half onder staat, breng afgedekt aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten stoven, draai de kip tussendoor een keer om. Voeg de courgette toe, stoof nog ongeveer 15 minuten. Controleer of de kip gaar is, breng de saus op smaak met peper en zout. Verwijder voor het serveren het laurierblad.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten