cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 23 november 2013

Appel-walnotenchutney

Chutneys zijn vooral bekend uit de Indiase keuken, maar dat betekent natuurlijk niet dat je ze altijd volgens een Indiaas recept moet bereiden. Deze chutney met appels en walnoten is een prima smaakmaker voor sauzen maar doet het ook heel erg goed op een stukje kaas.

Ingrediënten

1 kg zoetzure appels
2 uien
225 g (bruine) basterdsuiker
300 ml appelazijn
2 el kaneel
100 g walnoten

Bereiding

Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd ze in kleine stukjes. Hak de ui en de walnoten. Meng de appels en uien in een ruime pan met de suiker, de kaneel en de azijn. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook, laat op laag vuur 75 minuten koken, roer af en toe. Haal de pan van het vuur wanneer de chutney voldoende ingekookt is en roer de noten erdoor. Vul de chutney in schone potten en sluit ze luchtdicht af. Zet potten met een schroefdeksel 5 minuten op z'n kop zodat ze vacuüm sluiten.

Voor ca. 1 liter



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen