Heb je geen tajine? Dit gerecht lukt ook in een hapjespan.
Ingrediënten
450 g runderriblappen
1 ui
2 teentjes knoflook
2 cm verse gemberwortel
1 stuk chilipeper
3 tomaten
400 g pompoen
100 g gedroogde abrikozen
½ bos verse koriander
2 el ras el hanout
½ el kaneel
zout
3 el olijfolie
Bereiding
Snijd het vlees in stukjes van 3 cm, hak de ui, gember, knoflook, chilipeper en koriander fijn. Snijd de tomaten en de pompoen in blokjes, halveer de gedroogde abrikozen.
Verhit de olie in een tajine of hapjespan op laag vuur, fruit hierin de ui, knoflook, gember, chilipeper, ras el hanout en kaneel gedurende 5 minuten. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Doe de tomaten en een snufje zout erbij en zoveel water dat het vlees net niet onder staat. Breng aan de kook en laat afgedekt 2 uur stoven. Roer regelmatig, voeg water toe als het gerecht te droog wordt.
Doe de pompoen en de abrikozen erbij en laat nog eens een uur stoven, laat de laatste 5 minuten de koriander meekoken. Breng op smaak met zout.
Serveer met couscous, rijst of brood.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten