cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 2 november 2013

Tomatensoep met witte bonen en munt

Deze soep is een heerlijke lunch op een druilerige herfstdag. Serveer wat brood erbij, en je hebt een volledige maaltijd.


Ingrediënten

150 g witte bonen
150 g prei
2 teentjes knoflook
1 tl chilipoeder
1 blik gepelde tomaten (400 g)
groentebouillon (instant)
zout
versgemalen zwarte peper
1 el verse munt
3 el olijfolie

Bereiding

Week de bonen overnacht in 1 liter water. Breng de bonen samen met het weekwater aan de kook en kook de bonen een uur, giet af. 
Snijd de prei in fijne ringen, hak de knoflook en de munt fijn. Pureer de tomaten in een blender of met de pureerstaaf, vul met water aan tot 1 liter. 
Verhit de olie in een soeppan op matig vuur, fruit hierin de prei, knoflook en chilipoeder tot de prei zacht is. Voeg de tomaten en bouillonpoeder toe en breng de soep aan de kook. Laat afgedekt 20 minuten koken, doe dan de bonen en de munt erbij. Kook nog 5 minuten, breng de soep op smaak met zout en peper.

Voor 2 personen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten