cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 31 oktober 2013

Geroosterde groenten

Geroosterde groenten zijn niet alleen lekker en gezond, ze zijn ook nog eens erg makkelijk te maken. Ideaal als je voor een grotere groep wilt koken of kleine resten groenten hebt. Volg dit recept of stel je eigen combinatie samen, serveer ze als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht.

 Ingrediënten

400 g flespompoen
400 g aardappelen
300 g bloemkool
1 ui
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
1 el gedroogde oregano
2 el olijfolie
2 el witte balsamico azijn
zout
peper

Bereiding

Schil de pompoen en de aardappelen, snijd ze in grove stukken. Verdeel de bloemkool in middelgrote roosjes. Hak de knoflook en de chilipeper fijn, snijd de ui in parten. Doe alle ingrediënten in een grote ovenschaal of braadslee en hussel ze door elkaar. 
Rooster de groenten 45 tot 55 minuten in de op 190 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte), schep de groenten tussendoor 2 keer om.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen