Ingrediënten
250 g pasta
600 g witlof
1 tomaat
1 ui
1 teentje knoflook
1 chilipeper
1 el gedroogde oregano
een flinke scheut witte balsamico azijn
50 g gepelde walnoten
3 el olijfolie
zout
peper
Bereiding
Kok de pasta in ruim water met een snufje zout beetgaar, giet af.
Snijd de witlof in de lengte doormidden en verwijder de stronk, snijd vervolgens in brede repen. Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn, snijd de tomaat in blokjes. Hak de walnoten grof. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 2 minuten, doe dan de knoflook en de chilipeper erbij en bak die nog een minuut mee. Voeg de witlof toe en laat die een beetje slinken. Blus af met de balsamico azijn, meng de tomaat en de oregano door de witlof. Laat 5 minuten op laag vuur koken, breng op smaak met zout en peper. Roer de pasta en de walnoten door de groenten.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten