cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 10 november 2013

Pasta met witlof en walnoten

Als kind was ik niet echt dol op witlof, maar inmiddels kan ik deze licht bittere groente wel waarderen. En wist je dat je witlof ook prima kunt mengen met pasta? De tomaten maken het geheel wat zoeter en de walnoten zorgen voor de nodige bite. Eet smakelijk!

Ingrediënten

250 g pasta
600 g witlof
1 tomaat
1 ui
1 teentje knoflook
1 chilipeper
1 el gedroogde oregano
een flinke scheut witte balsamico azijn
50 g gepelde walnoten
3 el olijfolie
zout
peper

Bereiding

Kok de pasta in ruim water met een snufje zout beetgaar, giet af.
Snijd de witlof in de lengte doormidden en verwijder de stronk, snijd vervolgens in brede repen. Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn, snijd de tomaat in blokjes. Hak de walnoten grof. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 2 minuten, doe dan de knoflook en de chilipeper erbij en bak die nog een minuut mee. Voeg de witlof toe en laat die een beetje slinken. Blus af met de balsamico azijn, meng de tomaat en de oregano door de witlof. Laat 5 minuten op laag vuur koken, breng op smaak met zout en peper. Roer de pasta en de walnoten door de groenten.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen