Ingrediënten
200 g rijst
400 g zoete aardappel
200 g broccoli
200 g sperziebonen
½ ui
2 teentjes knoflook
½ cm verse gember
½ Mdme Jeanette
150 ml kokosmelk
250 ml water
1 el groentebouillon (instant)
1 el Madras kerrie
zout
2 el mosterdolie
1 handvol ongezouten cashewnoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden (onder- en bovenwarmte). Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de sperziebonen wat kleiner, hak de cashewnoten grof. Snijd de ui in fijne ringen, maak de gember, peper en knoflook fijn in een vijzel of keukenmachine. Meng water, kokosmelk, Madras kerrie en groentebouillon met elkaar.
Schenk de olie in een vuurvaste vorm en zet die een paar minuten in de oven. Doe de zoete aardappel, broccoli, ui en het knoflookmengsel in de schaal en schep goed om zodat de groenten met olie bedekt zijn, rooster de groenten 10 minuten in de oven tot ze lichtbruin kleuren. Voeg alle ingrediënten - behalve de cashewnoten - toe en schep goed om. Laat de biryani in ongeveer 30 minuten gaar, schep regelmatig om. Controleer of alle ingrediënten gaar zijn, breng op smaak met zout en serveer met de cashewnoten.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten