Ingrediënten
300 g mager varkensvlees
1 struik paksoy
150 g broccoli
150 g taugé
1 lente-ui
½ cm verse gember
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
3 chilipepers op zuur
2 el light sojasaus
1 el rijstazijn
¾ el sesamolie
5 el groentebouillon
2 tl maizena of aardappelzetmeel
1 tl witte peper
snufje zout
3 el olie
Bereiding
Snijd het vlees in reepjes en schep om met 1 tl maizena, zout en peper. Hak de sjalot, gember, knoflook en chilipepers fijn, verdeel de broccoli in roosjes en snijd de paksoy en de lente-ui in repen. Meng sojasaus, sesamolie, groentebouillon en rijstazijn met de overgebleven maizena.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur, roerbak het vlees in korte tijd gaar, haal uit de wok en houd apart. Voeg indien nodig wat extra olie toe, roerbak de broccoli één minuut. Voeg dan de sjalot, gember, knoflook en chilipeper toe, bak één minuut mee. Doe de paksoy erbij, roerbak tot de paksoy begint te slinken. Geef de taugé, lente-ui en de saus erbij en doe het vlees terug in de wok, roerbak tot de saus begint te binden en alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten