Ingrediënten
Voor de kipburgers:
250 g kipgehakt
1 stuk galangawortel van 1 cm
1 stengel sereh (het dikkere witte deel)
1 teentje knoflook
2 kleine chilipepers
1 sjalotje
1 citroenblad
1 el lichte sojasaus
3 el olie
Voor de roerbakgroenten:
450 g witte asperges
250 g champignons
200 g broccoli
1 sjalotje
1 chilipeper
1 teentje knoflook
1 stuk gember van 1 cm
1 el vissaus
1 el lichte sojasaus
4 el olie
Bereiding
Voor de kipburgers:
Maal knoflook, galangawortel, sereh, citroenblad, sjalot, chilipeper en sojasaus in de keukenmachine of in de vijzel tot een gladde pasta, meng met het gehakt. Laat het mengsel 10 minuten rusten, vorm dan 4 burgers en bak die in de olie op matig vuur van beide kanten bruin.
Voor de roerbakgroenten:
Schil de asperges, snijd de droge uiteinden af en snijd ze in stukjes van 3 cm. Snijd het sjalotje in ringen, hak de gember, knoflook en chilipeper fijn. Snijd de champignons in vieren, verdeel de broccoli in roosjes.
Kook de asperges 4 minuten, giet af en laat goed uitlekken. Verhit de olie in een wok op matig vuur en bak het sjalotje lichtbruin. Doe dan de chilipeper, knoflook en gember erbij en bak een minuut mee. Voeg de broccoli toe en roerbak 3 minuten. Geef de champignons erbij en bak ze in een minuut gaar. Doe als laatste de asperges erbij, roerbak even tot ze lichtbruin beginnen te worden en blus af met de vissaus en sojasaus. Roerbak nog 1 minuut zodat alle smaken zich goed met elkaar vermengen.
Lekker met rijst.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten