Ingrediënten
2 kippenbouten
400 g palmnotenpulp
250 g Afrikaanse aubergines
1 ui
2 teentjes knoflook
1 Mdme Jeanette peper
2 cm verse gemberwortel
1 el gemalen gedroogde garnalen
1 el verse tijm (alleen de blaadjes)
zout
1 el kippenbouillon (instant)
Bereiding
Kook de kippenbouten gaar in water met wat zout, bewaar de bouillon. Laat de kip een beetje afkoelen, verwijder de botten en verdeel de kip in wat kleinere stukken.
Hak de ui, knoflook, gember en peper grof, snijd de aubergines in stukken. Verwarm de palmnotenpulp in een diepe pan op matig vuur tot de olie boven komt drijven, voeg bouillon toe tot de gewenste dikte (pas op voor spetters). Doe de ui, knoflook, gember, peper en gedroogde garnalen erbij en breng aan de kook, laat afgedekt 10 minuten koken op laag vuur. Pureer dit mengsel in de blender en doe het terug in de pan, voeg de aubergine toe en laat 10 minuten koken. Doe dan de stukjes kip en de tijm erbij en kook nog 5 minuten, schep het teveel aan olie af met een lepel. Breng op smaak met zout.
Traditioneel wordt dit gerecht met fufu geserveerd, maar je kunt het ook prima met rijst eten.
Voor 2 tot 3 personen
Tip: je kunt in plaats van kippenbouten ook kipfilet gebruiken. Snijd het in blokjes en voeg het samen met de aubergines toe aan de saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten