De vulling kun je een dag van te voren maken, dan staat de bastilla binnen een mum van tijd op tafel. Gebruik vis, zeevruchten en groenten naar eigen smaak, maar zorg dat de vulling niet te nat is.
Dit recept is als hoofdgerecht voldoende voor 2 personen. Doe er een flinke salade bij of serveer als onderdeel van een menu en je hebt voldoende voor 4 tot 6 personen.
Ingrediënten
125 g zalmfilet
150 g inktvisringen
10 gepelde black tiger garnalen
100 g wortel
1 groene paprika
125 g champignons
ca. 10 takken gladde peterselie
50 g mihoen
1 ui
1 cm verse gember
2 teentjes knoflook
1 kleine chilipeper
1 el pittige viskruiden
1 tl kurkuma
1 el groente- of visbouillon (instant)
3 el olijfolie
4 vellen filodeeg
40 g gesmolten boter
40 ml olie
Bereiding
Hak de ui, knoflook, gember en chilipeper fijn. Snijd de zalm, paprika en wortel in blokjes. Snijd de champignons in vieren, meng de olie met de gesmolten boter. Hak de peterselie. Week de mihoen in kokend water, laat uitlekken en snijd wat kleiner.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui. Voeg na een minuut de gember, chilipeper, knoflook, viskruiden en kurkuma toe, bak nog 2 minuten. Doe de wortel erbij, bak tot hij zacht begint te worden. Voeg nu de paprika, zalm, garnalen en inktvis toe en even later de champignons. Bak tot de vis en groenten gaar zijn. Breng op smaak met de bouillon. Meng in een kom met de peterselie en de mihoen, roer alles goed door elkaar.
Bestrijk een vel filodeeg met het olie-botermengsel en leg het losjes in een ovenschaal. Bestrijk het tweede vel met het mengsel en leg het dwars over het eerste vel filodeeg. Herhaal dit met het derde vel. Het vierde vel bestrijk je niet met het mengsel omdat je hier de vulling oplegt. Verdeel de vulling over het filodeeg en vouw het aan de bovenkant losjes dicht. Bestrijk de bovenkant met het overgebleven olie-botermengsel. Bak de bastilla ongeveer 15 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven (hetelucht oven).
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten