Ingrediënten
Voor de burger:
300 g kalfs- of rundergehakt
1 el fijngehakte rode ui
1 teentje knoflook
1 verse jalapeño peper of 1 el jalapeño uit een potje
3 takjes verse koriander
2 el hüttenkäse
½ half (volkoren) beschuit
zout
olijfolie
1 klein blikje mais
2 cherry tomaten
1 verse jalapeño peper of 1 el jalapeño uit een potje
4 takjes verse koriander
½ rode ui
sap van ½ limoen
zout
Om te serveren:
broodjes
sla
Bereiding
Voor de burger:Snijd de jalapeño, knoflook en koriander fijn, verkruimel het beschuit. Meng alle ingrediënten met elkaar in een ruime kom, verdeel in 4 porties en vorm er burgers van. Vet een grilpan in met olijfolie en gril de burgers van beide kanten mooi bruin. Je kunt ze natuurlijk ook op de bbq leggen.
Voor de salsa:
Laat de mais uitlekken, snijd de tomaten in stukjes. Hak de jalapeño peper (als je verse gebruikt), koriander en de ui fijn. Meng alle ingrediënten met het limoensap, breng op smaak met zout.
Om te serveren:
Serveer de burgers met de salsa op een broodje met wat sla.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten