cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 9 juli 2015

Pasta met doperwten en salie

Afgelopen week was het zover, de eerste oogst doperwten. Ik blijf het fascinerend vinden hoe uit een gedroogde doperwt een hele plant groeit met een heleboel peulen met heerlijk zoete doperwten erin - het is echt een cadeau! Ik wilde de smaak zo puur mogelijk houden, dus voegde ik alleen wat verse salie en knoflook toe en serveerde een frisse salade erbij.


Ingrediënten

125 g verse doperwten (ongedopt 300 g)
1 teentje knoflook
5 blaadjes salie
200 g pasta
sap van ½ citroen
versgemalen peper en zout
milde geraspte kaas naar smaak (ik gebruikte manchengo)
2 el olijfolie

Bereiding

Dop de erwten (als je verse gebruikt). Snijd de salie in fijne reepjes en de knoflook in dunne plakjes.
Kok de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, kook de doperwten de laatste 3 minuten mee. Giet af en laat uitlekken.
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur, fruit de salie tot krokant. Voeg de knoflook toe en laat lichtbruin worden. Voeg het citroensap toe, meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Meng met de pasta en de doperwten,serveer met de geraspte kaas.

Voor 2 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen