Ingrediënten
125 g verse doperwten (ongedopt 300 g)
1 teentje knoflook
5 blaadjes salie
200 g pasta
sap van ½ citroen
versgemalen peper en zout
milde geraspte kaas naar smaak (ik gebruikte manchengo)
milde geraspte kaas naar smaak (ik gebruikte manchengo)
2 el olijfolie
Bereiding
Dop de erwten (als je verse gebruikt). Snijd de salie in fijne reepjes en de knoflook in dunne plakjes.Kok de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, kook de doperwten de laatste 3 minuten mee. Giet af en laat uitlekken.
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur, fruit de salie tot krokant. Voeg de knoflook toe en laat lichtbruin worden. Voeg het citroensap toe, meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Meng met de pasta en de doperwten,serveer met de geraspte kaas.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten