Ingrediënten
350 g lamslapjes
2 tomaten
1 zoete aardappel
1 rode paprika
1 blik kikkererwten
1 ui
1 teentje knoflook
stuk gember van 1 cm
1 verse chilipeper (optioneel)
1 tl gerookte paprika
1 tl gerookte paprika
verse koriander en munt naar smaak
1 tl komijn
versgemalen peper en zout
chilipoeder (optioneel)
sap van ½ limoen
3 el olie
Bereiding
Snijd het vlees in reepjes. Meng het limoensap met 1 el olijfolie, de komijn, gerookte paprika en chilipoeder, laat het vlees hierin minimaal 30 minuten in de koelkast marineren.Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes, snijd de paprika in vieren en vervolgens in reepjes, snijd de tomaten in blokjes, laat de kikkererwten uitlekken. Hak de chilipeper, knoflook, ui, gember, koriander en munt fijn.
Verhit de resterende olijfolie in een ruime pan, fruit hierin de ui aan. Voeg na 2 minuten de gember, chilipeper en knoflook toe, bak even mee. Doe het vlees in de pan en bak het rondom bruin, doe de tomaten en een beetje zout erbij, breng aan de kook en laat afgedekt op laag vuur stoven, voeg indien nodig een beetje water toe. Voeg na 10 minuten de zoete aardappel toe, schep goed om met het vlees. Laat nog eens 15 minuten stoven, zorg dat voldoende vocht in de pan zit. Voeg de paprika en de kikkererwten toe en stoof nog eens 5 minuten.Roer de munt en koriander erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten