cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 19 juli 2015

Procureur gestoofd in kruidige saus

Procureur is een duur woord voor varkensnek. Een lekker stuk vlees, met redelijk veel vet dus zeer geschikt om te stoven of te bereiden op de bbq. Je kunt het ook gebruiken voor pulled pork en het belangrijkste: het kan bijna niet misgaan, een vleesthermometer is wel handig. Ook al laat je het wat langer stoven, je hebt nog steeds een heerlijk mals stukje vlees. Kruid het lekker naar eigen smaak, en serveer het met groenten of een verse salade. Of laat het afkoelen, trek het met 2 vorken uit elkaar en serveer het met fijngesneden uien op een knapperig broodje. 


Ingrediënten

550 g procureur
1 kleine ui
1 teentje knoflook
2 el mosterd
5 takjes verse tijm
(half)droge witte wijn
versgemalen peper en zout
2 el olijfolie
1 el boter

Bereiding

Was het vlees en dep het droog, bestrijk het rondom met de mosterd. Snijd de ui in ringen en hak de knoflook fijn.
Verhit de olie en de boter in een braadpan die geschikt is voor de oven, verwarm de oven voor op 170°. Braad het vlees rondom aan, voeg dan de uien en de knoflook toe, bak een paar minuten mee. Voeg zoveel wijn toe dat het 1 cm hoog staat, doe de tijm en zout en peper naar smaak erbij. Doe het deksel op de pan en zet ongeveer 45 minuten in de oven. De kerntemperatuur is dan 85°,dat betekent dat het vlees gaar is. 
Haal het vlees uit de pan, laat het 5 minuten rusten en snijd het in plakken.

Voor 2 personen


2 opmerkingen:

  1. Ik vrees dat het vlees zo erg gaar wordt. Persoonlijk zou ik het op 73 graden garen en met het rusten daarna gaart het nog na. Zo krijg je heerlijk mals rosé vlees.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kwestie van smaak. Procureur heeft wel wat vet en droogt niet zo snel uit. Persoonlijk eet ik varkensvlees liever goed doorbakken in plaats van rosé.

      Verwijderen