Ingrediënten
450 g rabarber
5 eieren
100 g suiker
125 ml olie
80 g bloem
20 g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
100 g pure chocolade
1 vanillestokje
Bereiding
Smelt de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met heet water, laat een beetje afkoelen. Haal de rabarber af en snijd in kleine stukjes. Klop de eieren met de suiker tot een luchtige massa, de suiker moet helemaal oplossen. Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open, schaap het merg eruit en doe het samen met de olie bij de eieren, meng even door elkaar. Voeg nu de bloem, cacao, bakpoeder en gesmolten chocolade toe, meng snel tot een glad beslag.
Bekleed een bakvorm van 23 x 23 cm met bakpapier, giet het beslag erin en strijk de bovenkant glad. Verdeel de rabarber erover.
Bak de brownies ongeveer 30 minuten in de op 175° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Laat ze in de vorm afkoelen en snijd in 16 stukjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten