cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 5 augustus 2015

Rabarber-vanillebrownies

Wat doe je als de zwaarste zomerstorm sinds jaren over het land raast, je hoopt dat je alles in je moestuin goed vastgezet hebt en het ondertussen zo tekeer gaat dat je alleen maar naar buiten kunt kijken en duimen draaien? Juist, je probeert jezelf  met iets leuks af te leiden van de ellende buiten. De rabarber-vanillebrownies waren dus letterlijk mijn zoethoudertjes op deze stormachtige dag. Ietswat zure zoethoudertjes trouwens. Heb je het liever wat zoeter? Voeg dan 50 g extra suiker toe. En de moestuin? Alles stond er nog, op was losgewaaide bladeren na hebben we de storm goed doorstaan.

Ingrediënten

450 g rabarber
5 eieren
100 g suiker
125 ml olie
80 g bloem
20 g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
100 g pure chocolade
1 vanillestokje

Bereiding

Smelt de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met heet water, laat een beetje afkoelen. Haal de rabarber af en snijd in kleine stukjes. Klop de eieren met de suiker tot een luchtige massa, de suiker moet helemaal oplossen. Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open, schaap het merg eruit en doe het samen met de olie bij de eieren, meng even door elkaar. Voeg nu de bloem, cacao, bakpoeder en gesmolten chocolade toe, meng snel tot een glad beslag. 
Bekleed een bakvorm van 23 x 23 cm met bakpapier, giet het beslag erin en strijk de bovenkant glad. Verdeel de rabarber erover. 
Bak de brownies ongeveer 30 minuten in de op 175° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Laat ze in de vorm afkoelen en snijd in 16 stukjes.

Voor 16 stuks




Geen opmerkingen:

Een reactie posten