cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 30 augustus 2015

Gebakken kip op pasta

Ik neem me elke week weer voor om een beetje te plannen wat ik ga koken maar meestal komt er weinig van terecht. Een paar dagen geleden ben ik er toch eens voor gaan zitten, met een paar leuke kookboeken en tijdschriften erbij en een lekker kopje thee. Nog steeds onder de indruk van de workshop van Annabel Langbein, werd mijn aandacht getrokken door haar recept voor kip met verjusglazuur. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik geen idee had wat verjus is - maar gelukkig stond dat ook in het boek. Verjus wordt gemaakt van ongerijpte druiven, en is ook in enkele gespecialiseerde winkels te koop. Doordeweeks mag het bij mij makkelijk zijn, ik ging dus voor het alternatief: witte wijn. Meng voor een alcoholvrije variant witte wijnazijn met witte druivensap. Erbij serveerde ik een makkelijke pasta, met verse courgette uit mijn tuin. Dit is echt een prima recept als je na een lange werkdag iets lekkers op tafel wilt zetten.


Ingrediënten

300 - 350 g kipdijfilet
125 ml (half)droge witte wijn
3 el citroensap
2 el slagroom
5 takjes citroentijm
200 g pasta
500 g courgette
½ rode ui
1 teentje knoflook
2 takjes citroenmelisse
balsamico azijn
3 el olijfolie
1 el boter
versgemalen peper en zout

Bereiding

Kook de pasta gaar in ruim water met een snufje zout, giet af en laat uitlekken.
Kruid de kip met zout en peper. Verhit de boter en 1 eetlepel olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de kip hierin gaar, haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Doe de wijn, 2 eetlepels citroensap en de tijmblaadjes in de pan, breng aan de kook en roer de aanbaksels los. Laat op laag vuur inkoken tot de gewenste hoeveelheid, voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de ui, de knoflook en de citroenmelisse fijn, snijd de courgette in blokjes. Verhit de resterende olijfolie in een wok, fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de courgette toe en roerbak in ongeveer 5 minuten lichtbruin en gaar. Breng op smaak met zout, peper en balsamico azijn, voeg de citroenmelisse toe en schep de pasta erdoor.
Serveer met de kip en de saus.

Voor 2 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen