Ingrediënten
300 - 350 g kipdijfilet
125 ml (half)droge witte wijn
3 el citroensap
2 el slagroom
5 takjes citroentijm
200 g pasta
500 g courgette
½ rode ui
1 teentje knoflook
2 takjes citroenmelisse
2 takjes citroenmelisse
balsamico azijn
3 el olijfolie
1 el boter
versgemalen peper en zout
Bereiding
Kook de pasta gaar in ruim water met een snufje zout, giet af en laat uitlekken.Kruid de kip met zout en peper. Verhit de boter en 1 eetlepel olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de kip hierin gaar, haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Doe de wijn, 2 eetlepels citroensap en de tijmblaadjes in de pan, breng aan de kook en roer de aanbaksels los. Laat op laag vuur inkoken tot de gewenste hoeveelheid, voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de ui, de knoflook en de citroenmelisse fijn, snijd de courgette in blokjes. Verhit de resterende olijfolie in een wok, fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de courgette toe en roerbak in ongeveer 5 minuten lichtbruin en gaar. Breng op smaak met zout, peper en balsamico azijn, voeg de citroenmelisse toe en schep de pasta erdoor.
Serveer met de kip en de saus.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten