Ingrediënten
250 g bloem
2 eieren
50 g boter (op kamertemperatuur)
80 ml melk + wat extra om te bestrijken
12 g verse gist
2 el poedersuiker
1 tl kaneel
1 tl kaneel
snufje zout
3 pruimen
Bereiding
Verwarm de melk tot lauwwarm, los de gist erin op. Kluts de eieren. Doe de bloem met het zout en de poedersuiker in een kom, voeg de eieren en de melk toe en kneed tot een zacht deeg. Voeg beetje bij beetje de boter toe. Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur 45 minuten rijzen.
Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 6 gelijke porties. Rol tot balletjes en druk ze plat, leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik. Halveer en ontpit de pruimen, snijd ze in de lengte in plakken. Verdeel de pruimen over de brioches, bestrijk ze dun met melk en strooi de kaneel over de pruimen.
Bak de brioches 15 tot 20 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Laat ze op een rooster afkoelen.
Voor 6 stuks
Wat een fantastische combinatie. Dankje Katrin voor het delen van dit receptje! Ik kijk al uit naar mijn ontbijt morgenvroeg :-)
BeantwoordenVerwijderenWat leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent!
Verwijderen