cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 26 augustus 2015

Brioche met pruimen

Brioche is een zoet brood dat eigenlijk meer lijkt op cake dan op brood. Je kunt het zoet of hartig beleggen, of er meteen een cake van maken. Ik ging voor optie 2 en belegde de brioche voordat ze de oven in gingen met heerlijk zoete pruimen. Het experiment was absoluut geslaagd, en het koste moeite om van de laatste 2 af te blijven zodat ik nog een foto kon maken... Reden genoeg om met dit recept deel te nemen aan het foodblogevent van augustus, met als thema schaamteloos genieten. De host deze maand is Walter van De man die koken kan.


Ingrediënten

250 g bloem
2 eieren
50 g boter (op kamertemperatuur)
80 ml melk + wat extra om te bestrijken
12 g verse gist
2 el poedersuiker
1 tl kaneel
snufje zout
3 pruimen

Bereiding

Verwarm de melk tot lauwwarm, los de gist erin op. Kluts de eieren. Doe de bloem met het zout en de poedersuiker in een kom, voeg de eieren en de melk toe en kneed tot een zacht deeg. Voeg beetje bij beetje de boter toe. Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur 45 minuten rijzen. 
Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 6 gelijke porties. Rol tot balletjes en druk ze plat, leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik. Halveer en ontpit de pruimen, snijd ze in de lengte in plakken. Verdeel de pruimen over de brioches, bestrijk ze dun met melk en strooi de kaneel over de pruimen.
Bak de brioches 15 tot 20 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Laat ze op een rooster afkoelen.

Voor 6 stuks



2 opmerkingen:

  1. Wat een fantastische combinatie. Dankje Katrin voor het delen van dit receptje! Ik kijk al uit naar mijn ontbijt morgenvroeg :-)

    BeantwoordenVerwijderen