cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 22 augustus 2015

Curry met pompoenblad en gele spliterwten

Lees gerust verder als je geen vers pompoenblad hebt, voor dit recept kun je ook (wilde) spinazie gebruiken. 
In sommige Afrikaanse en Aziatische keukens is pompoenblad een populaire groente, en behalve lekker is het ook nog eens erg gezond. Pompoenblad is een goede leverancier van ijzer, calcium en vitamine A en C. In de winkel zul je het niet gauw tegenkomen, maar als je een pompoenplant in de tuin hebt (of iemand kent met een pompoenplant in de tuin) kan de plant makkelijk een paar bladeren missen. Pompoenen zijn enorme woekeraars, het kan dus geen kwaad om af en toe wat jong blad te verwijderen. 
Na een beetje speurwerk had ik verschillende recepten gevonden, en uiteindelijk heb ik me laten inspireren door een recept uit de Indiase keuken. Het viel goed in de smaak en aangezien de pompoen vrolijk doorgroeit kan ik binnenkort ook nog 1 of 2 andere recepten proberen.


Ingrediënten

350 g pompoenblad (kies jonge bladeren, verwijder dikke steeltjes)
200 g gele spliterwten
300 g kipdijfilet
1 tomaat
200 ml kokosmelk
1 rode ui
1 teentje knoflook
stuk verse gember van ½ cm
chilipeper naar smaak
1 el (Madras) kerriepoeder
zout
2 el mosterdolie (of neutrale olie)

Bereiding

Laat de spliterwten eventueel weken in koud water om de kooktijd te verkorten. Hak de ui, knoflook, chilipeper en gember fijn. Snijd de kip en de tomaat in blokjes. Schrap de dikkere steeltjes van het pompoenblad, snijd het blad in repen.
Kook de spliterwten gaar, giet af en laat uitlekken. Kook in een andere pan het pompoenblad met een beetje water en een snufje zout in ongeveer 5 minuten zacht en gaar. Giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken, knijp het overtollige water eruit.
Verhit de olie in een pan op matig vuur, fruit hierin de ui, gember, knoflook, peper en kerriepoeder 5 minuten. Zet het vuur hoger en voeg de kip toe, bak rondom lichtbruin. Voeg de tomaat toe en bak ongeveer 10 minuten.
Doe de spliterwten en het pompoenblad bij de kip, meng alles goed door elkaar en voeg de kokosmelk toe. Laat nog even koken, breng het geheel op smaak met zout.
Deze curry is erg lekker met rijst en/of naanbrood.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten