cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 18 juli 2014

Pasta met gele courgette en bietenblad

Met deze hitte probeer zelfs ik zo min mogelijk tijd in de keuken door te brengen - maar het moet natuurlijk wel gezond en lekker zijn. Dus ging ik gisteren een aantal kookboeken doorbladeren voor inspiratie, en die vond ik in het Siciliaanse kookboek dat ik vorig jaar op vakantie gekocht had. De Siciliaanse keuken heeft een hoog no nonsense gehalte, en weet met weinig ingrediënten heerlijke gerechten op tafel te toveren. En als je dan bedenkt dat pasta in Italië eigenlijk een soort voorgerecht is...


Ingrediënten

200 g pasta
2 (gele) courgettes
150 g bietenblad of snijbiet
1 blikje ansjovis
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 el pijnboompitten
zout, peper
2 el olijfolie

Bereiding

Kook de pasta al dente in water met weinig zout, giet af en laat uitlekken. 
Hak de sjalotjes en de knoflook fijn, snijd de courgette in blokjes. Hak de steeltjes van het bietenblad, snijd het blad in repen.
Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur, fruit hierin de sjalotjes, knoflook en ansjovis (met de olie) 10 minuten. Voeg de courgette toe en bak ongeveer 5 minuten, tot de courgette zacht begint te worden. Doe de bietensteeltjes erbij en bak nog eens 2 minuten. Schep het bietenblad erdoor en bak mee tot het geslonken is - ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper, roer de pasta erdoor en strooi de pijnboompitten erover.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten