cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 22 juli 2014

Linzensoep

Aangezien de temperatuur bij mij in huis nog steeds zo hoog is dat ik het niet kon opbrengen om meer dan 5 minuten achter het fornuis door te brengen, heb ik me - alweer - door de Siciliaanse keuken laten inspireren. Makkelijker dan dit kan het echt niet: alle ingrediënten met water in de pan doen en ongeveer een half uur laten koken, en dan smullen maar!


Ingrediënten

200 g linzen
1 stengel bleekselderij
1 wortel
1 tomaat
1 ui
1 teentje knoflook
2 el paprikapuree
1 tl chilipoeder
1 laurierblad
1 kleine tak rozemarijn
1 el groentebouillon (instant)
zout en peper 
750 ml water
een flinke scheut balsamico azijn

Bereiding

Snijd de tomaat, selderij, wortel, ui en knoflook in blokjes en doe samen met de linzen, bouillon, paprikapuree, chilipoeder, rozemarijnnaalden, laurierblad en water in een pan, breng afgedekt aan de kook en laat ongeveer 30 minuten op laag vuur koken. Controleer of de linzen gaar zijn, breng op smaak met zout, peper en balsamico azijn.
Serveer eventueel wat brood erbij.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen