cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 5 juli 2014

Gestoofde snijbonen met feta

Dit gerecht is gebaseerd op een Grieks recept voor snijbonen. De feta, oregano en citroensap zorgen samen voor een volle smaak.
In plaats van snijbonen kun je ook sperziebonen gebruiken. De verse oregano kun je door gedroogde vervangen.

Ingrediënten

400 g snijbonen
200 g aardappelen
3 tomaten
100 g feta
1 rode ui
1 teentje knoflook
½ jalapeño peper
sap van ½ citroen
flinke scheut witte balsamico azijn
20 blaadjes verse oregano
zout en peper
4 el olijfolie

Bereiding

Verwijder de uiteinden van de snijbonen en snijd ze in grote stukken. Snijd de tomaten en de aardappelen in blokjes. Snipper de ui, knoflook en jalapeño peper, hak de oregano grof.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui, knoflook en jalapeño peper. Voeg na een minuut de snijbonen en aardappelen toe, bak ze eventjes en schep ze goed om met de olie. Voeg het citroensap en de azijn toe, laat het vocht verdampen en voeg de tomaten en de oregano toe. Schep om en laat afgedekt 15 tot 20 minuten stoven. Voeg - indien nodig - een beetje water toe. Breng op smaak met zout en peper, verkruimel de feta erover. 

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen