cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 19 januari 2014

Kip met broccoli en oestersaus

Dit heerlijke roerbakgerecht maak ik vaak op een doordeweekse dag als ik niet erg veel tijd heb om te koken. Je hebt niet veel nodig en het staat vrij snel op tafel. 

Ingrediënten

300 g kipfilet 
500 g broccoli
1 klein blikje bamboescheuten
1 ui
1 teentje knoflook
3 ingelegde chilipepers
stuk verse gember van ½ cm
½ tl Chinees 5-kruidenpoeder
50 ml oestersaus
25 ml water + 1 kopje water 
4 el olie

Bereiding

Snijd het kipfilet in blokjes, snijd de ui in fijne ringen, hak de knoflook, gember en chilipeper fijn. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes. Laat de bamboescheuten uitlekken. 
Meng de oestersaus met het 5-kruidenpoeder en 25 ml water. Verhit 2 el olie in een wok op hoog vuur, roerbak de kip hierin gaar. Haal het vlees uit de wok, houd apart. Draai het vuur laag, voeg 1 el olie toe en roerbak de broccoli 3 minuten. Blijf roeren, let op dat de broccoli niet aanbrand. Voeg het kopje water toe, kook broccoli beetgaar. Voeg, zodra al het water verdampt is, de resterende olie toe. Zet het vuur iets hoger, doe de ui, knoflook en chilipeper erbij. Roerbak 2 minuten, voeg dan de kip en de bamboescheuten toe. Bak nog eens 2 minuten, voeg dan de saus toe en meng alles goed door elkaar. 
Serveer met rijst. 

Voor 2 tot 3 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten