cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 17 januari 2014

Granaatappellikeur

Mijn oudtante trok er vroeger op om bessen te plukken die ze gebruikte om likeur te maken. De likeur was erg populair in de familie en kwam alleen bij speciale gelegenheden op tafel. Het recept was altijd een goed bewaard geheim, tot ik haar kookboek eens grondig ging doorbladeren... De bessen heb ik vervangen door granaatappel, maar je kunt vrijwel alle soorten fruit hiervoor gebruiken. Je hebt wel wat geduld nodig, de likeur moet 4 weken staan voordat hij klaar is.

Ingrediënten

0,7 l wodka
250 g granaatappelpitten
250 g witte kandijsuiker
1 el gedroogde sinaasappelschil

Bereiding

Doe de granaatappelpitten en de sinaasappelschil in een schone fles of een glas met een brede opening. Doe de kandijsuiker erop, voeg de wodka toe. Sluit de fles af en zet ze op een lichte plek, liefst op de vensterbank. Schud de fles na een week om, doe dit vervolgens om de dag. Je ziet de kandijsuiker langzaam oplossen. Giet de likeur na 4 weken door een vergiet, gooi de granaatappel en de sinaasappelschil weg, vul de likeur met behulp van een trechter in kleine flesjes.

Voor 0,7 liter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten