cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 6 oktober 2013

Runderstoof uit de oven

Ik ben echt een zomermens, ik ga echt voor zon en warmte. Toch heeft de herfst ook zijn mooie kanten, zoals al het fruit dat rijp is, de prachtige kleuren en niet te vergeten: stoofschotels!
Deze schotel is in de oven bereid. Zelf heb ik er pasta bij geserveerd, maar ik weet zeker dat het ook heerlijk is met aardappels of vers stokbrood.

Ingrediënten

400 g riblappen
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 flinke tomaten
2 rode paprika
1 el chilivlokken
2 laurierbladen
1 tl gedroogde oregano
zout
peper
groentebouillon (instant)
3 el olijfolie
2 el balsamico azijn

Bereiding

Snipper de ui, snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd het vlees en de tomaten in blokjes en de paprika in reepjes. 
Schep het vlees in een ovenvaste schaal (liefst met deksel) om met de ui, knoflook, chilivlokken, zout, peper, groentebouillon en olijfolie. Zet het 15 minuten in de op 175 graden voorverwarmde oven. Voeg dan de tomaten, balsamico azijn en oregano toe, dek de schaal af en bak het vlees 75 minuten. Roer nu de paprika erdoor en laat nog 30 minuten in de oven garen, laat eventueel het deksel eraf om overtollig vocht te laten verdampen.
Serveer met pasta, stokbrood of aardappelen. 

Voor 2 - 3 personen





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen