Deze schotel is in de oven bereid. Zelf heb ik er pasta bij geserveerd, maar ik weet zeker dat het ook heerlijk is met aardappels of vers stokbrood.
Ingrediënten
400 g riblappen
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 flinke tomaten
2 rode paprika
1 el chilivlokken
2 laurierbladen
1 tl gedroogde oregano
zout
peper
groentebouillon (instant)
3 el olijfolie
2 el balsamico azijn
Bereiding
Snipper de ui, snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd het vlees en de tomaten in blokjes en de paprika in reepjes.
Schep het vlees in een ovenvaste schaal (liefst met deksel) om met de ui, knoflook, chilivlokken, zout, peper, groentebouillon en olijfolie. Zet het 15 minuten in de op 175 graden voorverwarmde oven. Voeg dan de tomaten, balsamico azijn en oregano toe, dek de schaal af en bak het vlees 75 minuten. Roer nu de paprika erdoor en laat nog 30 minuten in de oven garen, laat eventueel het deksel eraf om overtollig vocht te laten verdampen.
Serveer met pasta, stokbrood of aardappelen.
Voor 2 - 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten