cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 21 oktober 2013

Pasta met pittige paddenstoelensaus

Als kind ging ik in de herfst regelmatig met mijn ouders paddenstoelen zoeken. Dat moet je alleen doen als je er verstand van hebt. Op de markt en in veel supermarkten kun je tegenwoordig verschillende soorten paddenstoelen kopen - een veilig en makkelijk alternatief. Ik heb voor dit recept een mix van paddenstoelen gebruikt, maar je kunt ook gewoon champignons gebruiken.

Ingrediënten

250 g pasta
1 ui
1 teentje knoflook
3 kleine chilipepers
350 g gemengde paddenstoelen
125 g crème fraîche
een flinke scheut witte balsamico azijn
3 el olijfolie
1 el gedroogde oregano
zout
1 el groentebouillon (instant)

Bereiding

Snipper de ui, snijd de chilipepers fijn. Snijd de paddenstoelen in plakken van een halve centimeter.
Kook de pasta in water met weinig zout beetgaar, giet af. 
Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur, fruit hierin de ui glazig. Doe dan de chilipeper en de geperste knoflook erbij, bak nog een minuut verder. Doe nu de paddenstoelen in de wok, bak tot ze zacht worden. Blus af met de balsamico azijn, voeg dan de bouillon, oregano en de crème fraîche toe. Laat op laag vuur 5 minuten koken, breng op smaak met zout en roer de pasta erdoor. 

Voor 2 personen





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen