cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 24 oktober 2013

Pasta met savooiekool

Pasta met wat? Ja, je leest het goed, met savooiekool. Meestal wordt savooiekool gebruikt voor deftige schotels en met aardappels geserveerd. Erg lekker, maar soms is het leuk om iets anders uit te proberen. Ik ben benieuwd wat je van dit gerecht vindt.

Ingrediënten

250 g pasta (een korte soort)
½ savooiekool
1 kleine ui
1 teentje knoflook
½ cm gember
½ Mdme Jeanette peper
3 el olijfolie
zout
groentebouillon (instant)
1 glas water
eventueel geraspte kaas

Bereiding

Hak de ui, gember, knoflook en chilipeper fijn. Snijd de kool in reepjes van ongeveer 1 cm breed. Kook de pasta in water met weinig zout beetgaar, giet af.
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui lichtbruin. Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en bak nog een minuut. Voeg de kool in porties toe en laat een beetje slinken. Bak de kool ongeveer 5 minuten, roer regelmatig. Blus dan af met het water, voeg zout en bouillon naar smaak toe. Doe het deksel op de pan en laat de kool ongeveer 15 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout, meng de pasta door de kool en strooi de geraspte kaas erover als je die gebruikt.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten