Een kleine tip: als je zelf bramen gaat plukken, was ze grondig zodat er geen ongedierte of andere plantjes (zoals klitten) tussen zitten.
Ingrediënten
500 g bramen
100 g bloem
50 g witte basterdsuiker
4 eieren
200 ml melk
snufje zout
Bereiding
Klop de eieren met de suiker schuimig, voeg dan de bloem, melk en zout toe. Roer alles tot een dun beslag (ongeveer zo als pannenkoekenbeslag). Verdeel de bramen over de bodem van een ingevette taartvorm, giet het beslag erover. Bak de clafoutis in de op 180 graden voorverwarmde oven (heteluchtoven) in ongeveer 30 minuten mooi bruin.
Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenMet een emmer vers geplukte bramen uit de duinen op het aanrecht, meteen gegoogeld wat er allemaal nog meer mee kan, dan er jam van maken.
Toen ik jouw recept zag, hoefden we niet verder te zoeken. En hoewel het eigenlijk een nagerecht is, hebben wij het vandaag als hoofdgerecht gegeten.
Nu ik weet hoe eenvoudig dit recept is, gaan we het zeker vaker maken en met andere soorten fruit. Ook de oorspronkelijke met kersen.
Dankjewel Katrin!
Hoi Erik, leuk om te lezen dat jullie zo enthousiast zijn over dit recept! En mochten jullie nog bramen over hebben: pureer ze eens met Griekse of magere yoghurt en je hebt een heerlijke smoothie.
BeantwoordenVerwijderenVeel kookplezier!
Groeten,
Katrin
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenVandaag een hartige variant gemaakt met pompoen, courgette, feta, een blikje gemengde bonen en stukjes perzik. In plaats van suiker wat kruiden door het ei-schuim gedaan. M'n zoontje (6) vindt het ook leuk omdat hij mag mixen. En hij lust het!
BeantwoordenVerwijderenDe smoothie heb ik nog niet geprobeerd..;)
Groetjes Erik.
Dat klinkt ook wel erg lekker! Ik kan me ook voorstellen dat een Mexicaanse variant met mais, rode bonen en chayote (of courgette) erg lekker is, eventueel met cheddar of mozzarella.
BeantwoordenVerwijderen