cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 11 augustus 2013

Kip in ketjapsaus

Dit gerecht kan bijna niet mislukken, je kunt het prima een dag van te voren bereiden en het smaakt heerlijk met nasi, bami, witte rijst.... Ideaal dus als je gasten hebt.

Ingrediënten


½ kg kipdrumsticks
stuk gember van 1 cm
stuk laoswortel van 1 cm
stuk peper naar smaak
1 citroenblad
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el ketjap
sap van ½ citroen
zout
1 el kipbouillon (instant)
150 ml water
4 el olie

Bereiding


Hak de ui fijn. Maak de gember, knoflook en peper fijn in een vijzel. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui glazig. Voeg de kip, het gembermengsel, het citroenblad en de laoswortel toe, bak de kip rondom bruin. Voeg water, ketjap, citroensap en kipbouillon toe en laat de kip met het deksel op de pan in ongeveer 30 minuten gaar stoven. Breng op smaak met zout.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen