cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 7 augustus 2013

Tomatenchutney met basilicum

Ik geef het toe, basilicum is niet het eerste waar je aan denkt als je het over de ingrediënten voor een chutney hebt. Toch is deze zoet-zure chutney zeker het proberen waard. Voeg het toe als extra smaakmaker aan een tomatensaus of serveer het als saus bij warme of koude hapjes.

Ingrediënten

900 g tomaten
2 rode uien
5 teentjes knoflook
600 ml rode wijnazijn
150 g witte basterdsuiker
25 blaadjes verse basilicum

Bereiding

Hak de uien, knoflook en basilicum fijn, snijd de tomaten in blokjes. Doe de tomaten, uien, knoflook, azijn en suiker in een pan en laat onafgedekt ongeveer 2 uur sudderen, tot bijna al het vocht verdampt is. Neem de pan van het vuur en roer de basilicum erdoor. Vul de chutney in glazen potten en sluit goed af. Laat de chutney voor gebruik 1 tot 2 weken staan zodat de smaken kunnen intrekken - en als je net zo veel geduld hebt als ik, doe je een beetje chutney in een klein schaaltje zodat je vast een voorproefje kunt nemen.

Voor ca. 800 ml


Geen opmerkingen:

Een reactie posten