cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 8 juni 2013

Hete kip in kokosmelk

Dit recept kreeg ik van een collega. Wel op z'n Indisch, een complete lijst met ingrediënten dus maar zonder exacte hoeveelheden. Tijd dus voor een klein experiment, en al zeg ik het zelf, het is geslaagd!
Pandanblad kun vers of bevroren in de toko kopen. Het is een populaire smaakmaker in diverse Aziatische keukens en wordt gebruikt om vis-, vlees- en groentengerechten op smaak te brengen. Het geeft een volle smaak aan de saus en combineert prima met de zoete kokosmelk en de pittige peper. 
Tip: maak dit gerecht een dag van te voren klaar, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Ingrediënten

1 kg kipdrumsticks of kippenbouten
1 ui
2 cm verse gember
1 Mdme Jeanette peper
2 el olie
1 stengel sereh
1 bosje pandanblad
½ l kokosmelk
versgemalen witte peper
1 el kipbouillon (instant)

Bereiding

Wrijf de kip in met versgemalen witte peper en gaar ze 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Maak ondertussen in de keukenmachine of in de vijzel een gladde pasta van de peper, gember, ui en olie. Kneus de sereh en het pandanblad en leg er eventueel een knoop in. Fruit het uimengsel 5 minuten in een hapjespan op matig vuur. Doe de kip, sereh, pandanblad en kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat afgedekt 30 minuten koken. Breng op smaak met de kipbouillon, laat de saus indien nodig inkoken. Verwijder voor het serveren het pandanblad en de sereh.
Lekker met rijst en verse groenten.

Voor 4 personen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten