cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 2 juni 2013

Amandel-abrikozencake

Oké, echt gezonde cake bestaat natuurlijk niet, maar deze valt best mee. In plaats van boter gebruik je olie en de bloem wordt vervangen door gemalen amandelen. Die vind je tegenwoordig in sommige Turkse en Marokkaanse winkels al kant en klaar, maar je kunt ze ook makkelijk zelf in de keukenmachine malen.

Ingrediënten

100 ml olie
65 g witte basterdsuiker
100 g gemalen amandelen
2 eieren
1 klein blik abrikozen

Bereiding

Klop de suiker met de olie tot de suiker opgelost is. Voeg de eieren toe en roer tot een luchtige massa. Voeg de amandelen toe, meng alles tot je een soepel beslag hebt. 
Bedek de bodem van een springvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier, doe het beslag erin. Verdeel de abrikozen over het beslag. Bak de cake in 30 tot 35 minuten in de op 175 graden voorverwarmde oven.

Voor een cake van 20 cm doorsnee



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen