cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 22 juni 2013

Nigeriaanse saucijzenbroodjes (Sausage rolls)

Dacht jij ook altijd dat saucijzenbroodjes typisch Hollands zijn? Nou - dat hadden we dus mis! Teleurgesteld? Nergens voor nodig, want deze variant uit Nigeria is ook heel lekker, en ook nog eens heel makkelijk om te maken.
De olie uit het oorspronkelijke recept heb ik voor een groot deel vervangen door water. Voor de vulling heb ik boterhamworst uit blik gebruikt, je kunt ook lunchmeat of corned beaf gebruiken. Proef of je nog zout moet toevoegen, vaak is dit vlees al gekruid.

Ingrediënten

Voor het deeg:
250 g bloem
25 ml olie
ca. 80 ml water
snufje zout
½ tl zwarte peper
1 tl bakpoeder

Voor de vulling:
200 g boterhamworst uit blik
½ zwarte peper
½ tl chilipoeder
½ tl nootmuskaat
2 el peterselie
water 
melk of 1 eidooier

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor het deeg, kneed tot je een elastisch deeg hebt, het mag niet te nat aanvoelen (voeg in dat geval wat extra bloem toe).
Prak voor de vulling de boterhamworst met de fijngehakte peterselie, de peper, chilipoeder en nootmuskaat. Voeg eventueel een beetje water toe om het smeuïg te maken, voeg indien nodig nog wat zout toe. 
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 2 millimeter dikte, snijd de randen recht af met een scherp mes. Leg het deeg horizontaal voor je op het werkvlak, verdeel de vulling op het onderste derde. Bestrijk de bovenste rand met een beetje water, rol het deeg rondom de vulling op en druk het voorzichtig vast. Snijd de rol in stukken van ongeveer 5 cm en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik. Bestrijk de bovenkant met melk of eidooier en bak de saucijzen ca. 30 minuten in de op 170 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).

Voor ongeveer 10 stuks


Geen opmerkingen:

Een reactie posten