Ingrediënten
500 g watermeloen
8 radijsjes
½ cm verse gember
1 teentje knoflook
1 chilipeper
snufje zout
1 el olijfolie
½ el granaatappelazijn
sap van ½ limoen
1 el sesamzaadjes
1 el peterselie
1 el munt
1 tak koriander
1 lente-ui
Bereiding
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Snijd de meloen in blokjes, verwijder daarbij de pitten zo veel mogelijk. Snijd de radijs in dunne plakjes. Maak de gember, knoflook en chilipeper met het zout fijn in een vijzel, meng met limoensap, olijfolie en azijn. Hak de munt, peterselie, koriander en lente-ui fijn. Meng de meloen met de radijs, lente-ui en de kruiden. Strooi de sesamzaadjes erover en meng met de dressing.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten