cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 8 juni 2013

Salade van watermeloen en radijs

Watermeloen in een salade? Met radijs? Toegegeven, de combinatie klinkt een beetje vreemd maar dit recept is absoluut een aanrader. De salade is lekker fris en past prima bij gegrild vlees of vis. Ik heb granaatappelazijn gebruikt, maar die kun je ook vervangen door bijvoorbeeld appel- of frambozenazijn.

Ingrediënten

500 g watermeloen
8 radijsjes
½ cm verse gember
1 teentje knoflook
1 chilipeper
snufje zout
1 el olijfolie
½ el granaatappelazijn
sap van ½ limoen
1 el sesamzaadjes
1 el peterselie
1 el munt
1 tak koriander
1 lente-ui

Bereiding

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Snijd de meloen in blokjes, verwijder daarbij de pitten zo veel mogelijk. Snijd de radijs in dunne plakjes. Maak de gember, knoflook en chilipeper met het zout fijn in een vijzel, meng met limoensap, olijfolie en azijn. Hak de munt, peterselie, koriander en lente-ui fijn. Meng de meloen met de radijs, lente-ui en de kruiden. Strooi de sesamzaadjes erover en meng met de dressing.

Voor 2 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen