cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 16 maart 2016

Pittige curry met kippenpoten

De laatste tijd heb ik de Aziatische keukens een beetje verwaarloosd. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, deze keukens hebben namelijk veel te bieden. Wat dacht je van een heerlijk hartverwarmende curry, op smaak gebracht met verse kruiden? Het idee voor dit recept heb ik uit een Vietnamees kookboek. Het kost een beetje tijd maar dan kun je genieten van een lekker kruidig gerecht, precies waar ik van houd met dit ongezellige weer. Ik heb kippenpoten gebruikt maar als je wat minder tijd hebt om te koken, kun je ook kipdrumsticks of kipdijfilet gebruiken om de kooktijd te verkorten. Of je maakt het gewoon een dag van te voren, zodat de smaken nog meer tijd hebben om in te trekken.


Ingrediënten

2 kippenpoten
stuk laoswortel van 3 cm
2 stengels sereh
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 lente-ui
5 takjes Thaise basilicum
400 ml kokosmelk
2 el Thaise gele currypasta
vissaus en citroensap naar smaak
3 el olie

Bereiding

Halveer de laoswortel, snijd de sereh in stukjes van 3 cm. Snijd de sjalot, chilipeper, knoflook en basilicum fijn, snijd de lente-ui in ringetjes. 
Verhit de olie in een pan met dikke bodem, fruit de sjalot, knoflook, laoswortel, sereh en chilipeper een paar minuten op laag vuur. Doe de kippenpoten in de pan en bak ze rondom bruin. Voeg de currypasta en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat afgedekt 40 minuten stoven, controleer of de kip gaar is. Voeg de lente-ui en de basilicum toe en breng op smaak met vissaus en citroensap.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten