cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 11 maart 2016

Blondies met frambozen

Vorig jaar maakte ik deze frambozen-browniecake. Chocolade en frambozen zijn echt een heerlijke combinatie, en dat geldt uiteraard ook voor witte chocolade. Dus maakte ik voor de variatie deze blondies. Als je niet van enorm zoet houdt, kun je wat minder suiker gebruiken. En natuurlijk kun je ook variëren met verschillende soorten fruit, of eens wat grof gehakte noten door het beslag mengen.
Ingrediënten

120 bloem
1 tl bakpoeder
3 eieren
75 g witte basterdsuiker
300 g witte chocolade
85 g boter
250 g frambozen (vers of diepvries)

Bereiding

Hak de helft van de chocolade grof. Smelt de overige chocolade samen met de boter au bain marie. Meng de eieren met de suiker tot een cremige massa, roer de gesmolten chocolade erdoor. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe, roer als laatste de stukjes chocolade door het beslag.
Bekleed een vorm van 18x 23 cm met bakpapier, verdeel de frambozen in een laag gelijkmatig op de bodem. Giet het beslag erop, strijk de bovenkant glad. 
Bak de blondies ca. 35 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven. Laat ze 5 minuten in de vorm rusten en laat ze vervolgens omgekeerd (met het fruit naar boven) op een rooster afkoelen. Trek het bakpapier er voorzichtig af en snijd in 12 gelijke stukken.

Voor 12 stuksGeen opmerkingen:

Een reactie posten