cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 3 maart 2016

Frittata

Dit recept bedacht ik terwijl ik door Claudia Rodens Duizend-en-één smaken aan het bladeren was. Ergens in het deel met Marokkaanse recepten kwam ik een recept tegen voor een aardappel-tomatenkoek. Het bleek gewoon een frittata te zijn, een ietwat bewerkelijk recept maar absoluut de moeite waard. Het is een prima lunchgerecht, en met een salade erbij is het een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht. Het is ook een uitgelezen kans om je groentela te legen en eventuele restjes gekookte aardappelen op te maken. Of je volgt gewoon het recept, dat kan natuurlijk ook.


Ingrediënten

400 g aardappelen
4 tomaten
300 g snijbiet of spinazie (dit kun je ook vervangen door andere groenten naar keuze)
1 ui
1 teentje knoflook
2 takjes verse munt
1 chilipeper
1 el garam massala
4 eieren
3 el olijfolie
1 el boter
versgemalen peper en zout

Bereiding

Snijd de ui, knoflook, chilipeper en munt fijn. Verwijder de droge uiteinden van de snijbiet en snijd in reepjes, snijd de tomaten in kleine stukjes.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in ruim water met een snufje zout. Giet ze af en stamp ze fijn.
Verhit ondertussen 2 el olie in een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag, fruit de ui lichtbruin. Voeg de garam massala, knoflook en de chilipeper toe en bak kort mee. Doe dan de tomaten erbij en bak ze op matig vuur tot een dikke saus. Voeg de snijbiet toe en laat een beetje slinken, breng de groenten op smaak met peper en zout en meng met de geprakte aardappelen en de munt. Proef of de groenten voldoende smaak hebben, voeg indien nodig wat zout en peper toe.
Verwarm de gril van je oven op 200°. Kluts de eieren en schep ze goed om met de groenten. 
Verhit de resterende olie met de boter in de schoongeveegde pan, schep het frittatamengsel in de pan, strijk een beetje glad zodat het gelijkmatig verdeeld is. Bak de frittata ongeveer 10 minuten op laag vuur, tot de onderkant gaar en lichtbruin is. Zet de frittata in de oven tot ook de bovenkant lichtbruin verkleurt.

Voor 2 tot 6 personen


2 opmerkingen: