cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 30 september 2015

Focaccia met rozemarijn

Natuurlijk vind je op het www 1001 recepten voor focaccia, hier volgt nr. 1002. Ik kon het niet laten om mijn eigen versie toe te voegen - niet omdat het recept zo verschilt van de rest - nee, gewoon omdat ik hier ontzettend van genoten heb!


Ingrediënten

250 g bloem
½ tl zout
1 tl honing
10 g verse gist
1 el olijfolie plus wat extra
125 ml lauw water
1 takje rozemarijn
grof gemalen zeezout


Bereiding

Meng de bloem met het zout in een ruime kom, maak een kuiltje in het midden, verkruimel de gist hierin en voeg de honing, 1 eetlepel olijfolie en 3/4 van het water toe. Kneed tot een zacht, glad deeg, voeg indien nodig water toe. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen.
Hak de rozemarijnnaalden grof. Kneed het deeg nogmaals door, rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een brood van een halve centimeter dikte. Leg het op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bestrijk het brood met olijfolie, strooi er zeezout naar smaak en de rozemarijn op. Bak het brood ca. 20 minuten in de op 220° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Serveer het lauwwarm of koud.

Voor 2 tot 4 personen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten