Ingrediënten
250 g bloem
½ tl zout
1 tl honing
10 g verse gist
1 el olijfolie plus wat extra
125 ml lauw water
1 takje rozemarijn
grof gemalen zeezout
Bereiding
Meng de bloem met het zout in een ruime kom, maak een kuiltje in het midden, verkruimel de gist hierin en voeg de honing, 1 eetlepel olijfolie en 3/4 van het water toe. Kneed tot een zacht, glad deeg, voeg indien nodig water toe. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen.
Hak de rozemarijnnaalden grof. Kneed het deeg nogmaals door, rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een brood van een halve centimeter dikte. Leg het op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bestrijk het brood met olijfolie, strooi er zeezout naar smaak en de rozemarijn op. Bak het brood ca. 20 minuten in de op 220° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Serveer het lauwwarm of koud.
Voor 2 tot 4 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten