Ingrediënten
500 g lamsbout
300 g okra (evt. te vervangen door courgette)
1 blik gepelde tomaten (400 g)
sap van ½ citroen
1 rode ui
1 plak verse gember van ½ cm
1 teentje knoflook
chilipeper naar smaak
1 el komijn
2 el koriander
½ tl nootmuskaat
2 kruidnagels
2 kardemompeulen
1 tl gedroogde munt
zout
2 el olie
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de ui, knoflook, gember en chilipeper fijn. Was de okra's, verwijder de uiteinden en halveer ze.
Verhit de olie in een braadpan op matig vuur, fruit de ui, knoflook, gember en chilipeper tot de ui glazig wordt. Voeg de specerijen en de gedroogde munt toe en bak ze 2 minuten mee. Zet dan het vuur wat hoger, doe het vlees in de pan en bak het rondom bruin. Voeg de tomaten, het citroensap en zout naar smaak toe en laat afgedekt op laag vuur stoven, roer af en toe, voeg indien nodig water toe. Doe na 40 minuten de okra's erbij, laat nog eens 20 minuten stoven. Breng het geheel op smaak met zout, verwijder de kruidnagel en de kardemom.
Lekker met basmatirijst en plakjes komkommer.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten