cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 10 september 2015

Lamscurry met okra

Officieel is het nog zomer, maar als ik naar buiten kijk lijkt het wel of de herfst het stokje voorlopig overgenomen heeft. Begrijp me niet verkeerd, ik kan de herfst met zijn prachtige kleuren zeker waarderen, maar niet als het pas begin september is. Aan de andere kant is het wel een goed excuus om deze curry te maken. Dit recept is geïnspireerd op een recept uit Bangladesh, ik heb de specerijen voor een deel aangepast en okra toegevoegd. De curry moet even sudderen, en ondertussen begint je huis heerlijk te geuren naar alle specerijen. Daar kun je vervolgens de hele avond van nagenieten als je het - net als ik - niet kunt opbrengen om met dit weer naar buiten te gaan.

Ingrediënten

500 g lamsbout
300 g okra (evt. te vervangen door courgette)
1 blik gepelde tomaten (400 g)
sap van ½ citroen
1 rode ui
1 plak verse gember van ½ cm
1 teentje knoflook
chilipeper naar smaak
1 el komijn
2 el koriander
½ tl nootmuskaat
2 kruidnagels
2 kardemompeulen
1 tl gedroogde munt
zout
2 el olie

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes. Snijd de ui, knoflook, gember en chilipeper fijn. Was de okra's, verwijder de uiteinden en halveer ze.
Verhit de olie in een braadpan op matig vuur, fruit de ui, knoflook, gember en chilipeper tot de ui glazig wordt. Voeg de specerijen en de gedroogde munt toe en bak ze 2 minuten mee. Zet dan het vuur wat hoger, doe het vlees in de pan en bak het rondom bruin. Voeg de tomaten, het citroensap en zout naar smaak toe en laat afgedekt op laag vuur stoven, roer af en toe, voeg indien nodig water toe. Doe na 40 minuten de okra's erbij, laat nog eens 20 minuten stoven. Breng het geheel op smaak met zout, verwijder de kruidnagel en de kardemom.
Lekker met basmatirijst en plakjes komkommer.

Voor 2 tot 3 personen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten