cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 16 september 2015

Kikkererwtenschotel

Dit herfstachtige weer vraagt om lichte stoofschotels. Ik vind het lekker om ze flink op smaak te brengen met specerijen, en ook een beetje chilipeper mag niet ontbreken nu de zon verstek laat gaan. Ik heb gedroogde kikkererwten gebruikt, maar je kunt de kooktijd verkorten door kikkererwten uit blik te gebruiken. 


Ingrediënten

1 kop kikkererwten
300 g (gele) sperziebonen
300 g rundergehakt
1 tomaat
½ prei
1 kleine rode ui
plak gember van ½ cm
chilipeper naar smaak
1 tl kurkuma
1 el komijn
1 el koriander
1 el gerookte paprika
1 laurierblad
1 el verse rozemarijn
een paar takjes verse peterselie
versgemalen peper en zout
2 el olijfolie
zout

Bereiding

Laat de kikkererwten een paar uurtjes weken in een ruime hoeveelheid koud water, giet af.
Snijd de prei in halve ringen, hak de ui, gember en chilipeper fijn. Snijd de tomaten in blokjes, snijd de sperziebonen in stukjes. Hak de rozemarijn en de peterselie fijn.
Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur, bak hierin het gehakt rul. Voeg halverwege de ui, gember, chilipeper, de specerijen en de rozemarijn toe, bak verder tot het gehakt gaar is. Voeg de prei, tomaat, sperziebonen, zout en een glas water toe, laat afgedekt ca. 15 minuten stoven tot de bonen gaar zijn. Voeg de kikkererwten toe, breng het gerecht op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.
Lekker met versgebakken brood, bijvoorbeeld focaccia.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten