Ingrediënten
100 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)
100 g boter
100 g bloem
2 el cacao
2 eieren
75 g donkere basterdsuiker
snufje zout
½ tl bakpoeder
250 g bramen (vers of diepvries)
Bereiding
Breek de chocolade in stukjes, snijd de boter in blokjes en smelt ze samen au bain marie, laat een beetje afkoelen. Klop de eieren en de suiker in 5 minuten tot een luchtige massa. Zeef de bloem, cacao en het bakpoeder en meng samen met het zout snel door de eieren. Spatel nu het chocolademengsel erdoor.
Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 bij 23 cm (een vorm met losse bodem is hiervoor optimaal). Strijk de bovenkant glad en verdeel de bramen erover. Bak de brownies 25 minuten in de op 175° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Controleer met een satéprikker of de brownies gaar zijn. Laat op een rooster afkoelen en snijd in 16 gelijke stukken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten