cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 27 september 2015

Bramenbrownies en low key foto's

Misschien vraag je je af wat bramenbrownies met low key foto's te maken hebben. Of je vraagt je af wat in hemelsnaam low key foto's zijn. Ik ga proberen het uit te leggen. Low key foto's zijn foto's waarbij 90% van de foto donker is- dat hoeft niet zwart te zijn, maar wel donkere tinten en schaduwen - google het maar eens, dan zie je mooie voorbeelden. Voor de vijfde les van mijn fotografiecursus was de opdracht om een low key en een high key foto te maken. Het leek me een leuk idee om deze opdracht te combineren met een lekker recept. Plan A was zelf pasta maken - voor een high key foto dus. Dat botste echter met mijn menuplanning voor vandaag - het werd plan B - brownies. Omdat bramen nog steeds in het seizoen zijn en in het kleurenplaatje pasten en omdat gewone brownies een beetje saai zijn werden het bramenbrownies.


Ingrediënten

100 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)
100 g boter
100 g bloem
2 el cacao
2 eieren
75 g donkere basterdsuiker
snufje zout
½ tl bakpoeder
250 g bramen (vers of diepvries)

Bereiding

Breek de chocolade in stukjes, snijd de boter in blokjes en smelt ze samen au bain marie, laat een beetje afkoelen. Klop de eieren en de suiker in 5 minuten tot een luchtige massa. Zeef de bloem, cacao en het bakpoeder en meng samen met het zout snel door de eieren. Spatel nu het chocolademengsel erdoor. 
Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 bij 23 cm (een vorm met losse bodem is hiervoor optimaal). Strijk de bovenkant glad en verdeel de bramen erover. Bak de brownies 25 minuten in de op 175° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Controleer met een satéprikker of de brownies gaar zijn. Laat op een rooster afkoelen en snijd in 16 gelijke stukken.

Voor 16 stuks


Geen opmerkingen:

Een reactie posten