cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 7 oktober 2015

Pruimenkruimeltaart

Het is pruimentijd - en daarmee hoog tijd voor een van mijn favoriete cakes. Deze pruimenkruimeltaart is een stukje jeugdsentiment dat ik graag met je wil delen. Het is een simpele cake waarin je alle soorten fruit kunt verwerken. 


Ingrediënten

Voor de bodem:
200 g bloem
100 ml olie
2 el suiker
12 g verse gist

Voor de kruimels:
150 g bloem
50 g suiker
100 g zachte boter
het merg van 1 vanillestokje

Om te beleggen:
400 g pruimen

Bereiding

Kneed van de bloem, suiker, gist en olie een soepel deeg, laat afgedekt een uur rijzen op kamertemperatuur.
Meng alle ingrediënten voor de kruimels, kneed tot je grove kruimels hebt. Halveer de pruimen en verwijder de pit.
Bekleed de bodem van een springvorm van 26 cm Ø, rol het deeg uit en leg het in de vorm, trek een klein randje op. 
Verdeel de kruimels erover en bak de cake 40 tot 45 minuten in de op 200° voorverwarmde oven.

Voor 12 tot 14 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen