cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 2 september 2013

Chocolade-hazelnoot cookies

Mijn nieuwste aanwinst is een boek met recepten voor - cookies! Je kent ze wel, die mooie grote Amerikaanse cookies met chocolade, noten, gedroogd fruit en alles wat je lekker vindt. Vandaag op het menu: pure chocolade en hazelnoten.

Ingrediënten

75 g zachte boter
75 g donkere basterdsuiker
1 ei
snufje zout
100 g bloem
80 g pure chocolade
50 g hazelnoten

Bereiding

Hak de chocolade en de hazelnoten grof. Meng de boter met het zout en de suiker tot de suiker opgelost is, voeg dan het ei toe en meng nog ongeveer één minuut. Meng nu de bloem erdoor en meng alles tot een glad beslag. Roer met een lepel of spatel de chocolade en hazelnoten door het beslag. Zet met 2 lepels kleine porties beslag op een met bakpapier bekleed bakblik, druk ze een beetje plat. Laat wat ruimte tussen de koekjes, ze lopen tijdens het bakken nog uit. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven.

Voor 16 stuks



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen