cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 1 oktober 2012

Madras curry

Madras curry is waarschijnlijk een van de bekendste Indiase gerechten, een ook een van de pittigste. Je kunt wat minder chilipeper gebruiken als je het niet te pittig wilt maken of juist nog wat gedroogde of verse pepers toevoegen.

Ingrediënten

500 g magere runderlappen
3 el biogarde (stand)
2 tl madraskerrie
1 tl paprikapoeder
1 ui
1 cm verse gember
160 ml kokosmelk
½ el mosterdzaadjes
3 gedroogde chilipepers
1 el koriander
½ el komijn
½ el kaneel
3 tomaten
2 el verse koriander
zout
4 el olie

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en meng het met de biogarde, madraskerrie en paprikapoeder, laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.
Snijd de ui in ringen, hak de gember grof. Snijd de tomaten in blokjes, hak de verse koriander. Rooster de chilipepers en de mosterdzaadjes 3 minuten op laag vuur in een pan zonder olie, maal samen met de gember en 1 theelepel zout fijn in een vijzel. 
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur. Bak hierin de ui, gember, mosterdzaadjes, chilipepers, koriander, komijn en kaneel 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak rondom bruin. Voeg nu de kokosmelk en de tomaten toe, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan op laag vuur ruim een uur stoven, roer regelmatig. 
Breng op smaak met zout en roer de verse koriander erdoor.

Voor 2 tot 3 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten