cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 3 februari 2016

Eendenborst met cranberrysaus

Ok, de feestdagen liggen alweer veer achter ons, maar dat is geen enkele reden om jezelf niet te trakteren op dit heerlijke gerecht. En misschien is het ook wel leuk voor Valentijn? Eendenborst is echt niet moeilijk om te bereiden, en de saus zorgt voor een speciale noot. Dit gerecht staat binnen 45 minuten op tafel, is prima voor te bereiden en goed te combineren met allerlei bijgerechten. Denk bijvoorbeeld aan klassieke wintergroenten zoals stoofpeertjes of rode kool of een gratin van pastinaken en spruitjes.


Ingrediënten

2 eendenborstfilets
1 sinaasappel
1 kleine ui
1 dun plakje gember
1 cup cranberries
1/2 cup rode port
1 cup kipbouillon
2 takjes rozemarijn
versgemalen peper en zout

Bereiding

Snijd de huid van het eendenborstfilet kruislings in zonder in het vlees te snijden.
Hak de ui en de gember fijn. Schil de sinaasappel en snijd de filets eruit, vang daarbij het sap op.
Leg de eendenborstfilets op de huid in een pan zonder vet, verwarm de pan en bak tot de huid knapperig is, keer om en bak ongeveer 3 minuten aan de andere kant (gebruik een spatdeksel!). Neem het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie om het warm te houden.
Fruit de ui en de gember in het overgebleven vet, voeg de cranberries, sinaasappels met het sap, de port en bouillon toe, doe de rozemarijn erbij en breng alles aan de kook. Laat de saus afgedekt op matig vuur 10 minuten koken, breng op smaak met zout en peper.
Snij het vlees in plakken, serveer met de saus.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten